Füvészkertben, Regamex-en jártunk

Az egyik szokásos program, amit minden évben igyekszünk meglátogatni, a Füvészkertben megrendezésre kerülő Sakura (Cseresznyevirágzás-) ünnep. Ezzel valamilyen furcsa okból sokszor egybe szokott esni a Regamex retro videójáték-kiállítás is, így a kettőt egy napon látogattuk meg.

Ez már csak azért is jó, mert a Füvészkert pihizős programja után jól esik a kockulás a Regamexen, mindkettő igényünket ki tudja szolgálni.

Yasa

A Füvészkertben a mostani kedvenc programunk a Bukyukai Kyudo Dojo tradicionális japán íjászati bemutatója volt, itt többen ki is próbáltuk, milyen érzés ezzel a módszerrel lőni – és próbáltunk nem (túlságosan) megsérülni a folyamat közben :D

Jó volt, hogy a bemutató mellett ki is lehetett próbálni az íjászatot és türelmesen végigmutatták, hogy mit hogyan kell csinálni, még az egészen kicsi gyerekeknek is.

Yasa

Ezután a Taiko Hungary Japándob Egyesület bemutatóját figyelhettük meg, ami elég gyorsan magára vonta a közönség figyelmét. Jó lett volna többet látni belőlük.

Jó volt, hogy több árus volt, mint amikor utoljára voltunk; több Japánhoz kötődő dolgot is találtunk.

Yasa

A Regamex-re némileg későn értünk át. Nyilván „leakadtunk” a Battle City-nél, a Pong-nál, aztán a (régi) Xbox-os Lego Star Wars-nál töltöttünk indokolatlanul sok időt (főleg a kétjátékosmódban külön nehéz Mos Espa Pod Race miatt). Dávidék a PS2-es Half Life-fal voltak el egy ideig, na meg előtte a mai szemmel nézve elég fura SNES-es Super Scope-pal.

Elvileg hatig volt a program kiírva, de hagytak minket tovább játszani, legalább egy órával tovább voltunk ott.

Yasa

Kicsit sajnáltam, hogy csak egy flipper gép volt idén, szívesen játszottam volna velük a nap végén. Mondjuk mindegyik géppel szívesen játszottam volna még :)

Scor

Végezetül egy pár kép arról, milyen érdekességekkel is találkozhatsz, ha a Regamex-re látogatsz:

 

Szólj hozzá!

XHTML: A következő HTML tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>