Mochi – Falni vagy nem falni?

MochiAki kicsit is beleveti magát a távol-keleti témákba, hamar szembe találja magát egy különleges édességgel, a mochival. Ez a desszert főleg Japánban népszerű, de lássuk csak, mit tehet az aki nem tud kiruccanni a szigetországba ezért a csemegéért.

Felsorolok néhány helyet ahonnan nemrég beszereztem ezt a nyalánkságot, illetve amikről még tudok. Mivel főleg Pest megyében mozgok, itt csak a fővárosi boltok lesznek felsorolva. Ezen kívül persze akadhat még 1-2 eldugott és kevésbé eldugott hely is amit lehet csak én nem vettem észre :D (nem is beszélve az éttermekről… )

  • Ázsia Bt.: Kis választék mochiból, de annál nagyobb minden másból. Ha valaki csak a desszertért megy be, akkor kicsit csalódnia kell, ugyanis csak 2-3 íz kapható, nem éppen erre szakosodott a bolt. Viszont aki ide betéved, könnyen ott hagyhatja több havi keresetét is, ugyanis egzotikus ételek terén olyan hozzávaló arzenállal rendelkezik az üzlet amihez fogható kevés van a fővárosunkban. Nem mellékesen megjegyzem hogy a pénztár felé van egy sor ahol cukrászati termékek(ételszínezék, bonbon formák, színes tölcsérek, marcipán virágok, figurák és egyéb dolgok vannak) Érdemes betérni.
  • Kínai Élelmiszerbolt – Rákóczi tér: Két metróálomással arrébb található a Vásárcsarnok sarkában egy kisebb kínai üzlet, ami kifejezetten az import távol-keleti árukra szakosodott. Bár ez sokkal szerényebb hely az előzőhöz képest(megjelenésileg és választékban is), jelen esetünkben mochiból jóval nagyobb a kínálat. Royal Family és Taiwan Dessert márkától is vannak több ízben, például: ube, kókusz, zöld tea, ube, taro, szezámmag, mogyoró, vörös bab, mangó. Könnyen megközelíthető és az ára miatt is ajánlani tudom.
  • Ázsia Center: Aki kicsit jobban képbe van a pesti felhozatallal, az tudja hogy előbb vagy utóbb érdemes ide is benéznie. A legtöbben akik ellátogatnak ide megragadnak az olcsó ruháknál és műszaki cikkeknél, és persze az akciós Milkánál :D Viszont, aki kicsit jobban körbenéz, találhat 1-2 boltot ahol ugyancsak kapható ez a finomság, nem is akármilyen választékban. A fentiek mellett itt még találtunk barackosat és epreset is(megjegyzem, félig zselés, félig pedig isteni habos töltelékkel) és persze akadtak már vegyes, nagyobb kiszerelések is.
  • Culinaris: Bár magában a boltban még nem jártam, a webshop szerint kapható náluk fagyasztott mochi 3 ízben is. Ha valakinek ez a bolt van közelebb és nem zavarja hogy a fagyasztott verzióval találja szembe magát, akár ez is jól jöhet. Találtam dobozoltat is bár jóval az általam ismert ár felett van.
  • TokyoPlaza: Itt se jártam de szintén belefutottam egy találatba, bár a jelzés szerint ez is fagyasztott, én a kép alapján nem erre következtettem. Megjegyezném viszont, hogy az oldalon található még egy “japán édessütemények” termék is ami viszont -számomra legalábbis- eléggé csábító :D Lehet ki kéne próbálnom… *-*
Mochi
Balról jobbra haladva az ízek: macha (zöld tea), szezámmag, , mogyoró, taro (jamgyökér), anko (vörösbab)

Szólj hozzá!

XHTML: A következő HTML tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>