Te milyen animét ajánlanál?

Neked is ismerős az az érzés, amikor szeretnél animét nézni, de…

 • éppen nem tudod, hogy mibe kezdj bele?
 • több animébe is belekezdtél, de egyik sem volt megfelelő a hangulatodhoz?

Eléggé kellemetlen tud lenni, nem igaz? :)

Segítsd otaku társaidat, hogy ne kerüljenek ilyen helyzetbe – ajánlj egy animét pár szóban!

Te sem tudod, mit válassz?

Hogy mit is kellene leírni?

 • természetesen az anime címét;
 • érdemes műfajt is megadni, pl: vígjáték, horror, ecchi, stb.;
 • fontos információ az is, hogy milyen hosszú az anime – elég annyit leírnod, hogy movie-ról, rövid szériáról (max. 30 rész), esetleg hosszú szériáról van-e szó;
 • írj róla pár szót, például rövid történetet, miért tetszett neked, ilyeneket! :)

 

Három példa, hogy mindenkinek könnyebb legyen:
Cím: Inu x Boku Secret Service
Műfaj: Fantasy, romantikus, vígjáték (stb.)
Rövid széria
Shirakiin Ririchiyo-ról szól, akit nem egészen nevezhetünk embernek, úgyanis az ő vérében youkai vér folyik. Kifejezetten tetszik a bolond karakterek miatt, és azért, mert lehet, hogy eléggé komolytalan a történet, a háttérben mégis fontos mondani valója van.

 

Cím: Last Exile
Műfaj: steampunk, dráma, akció, gyermekkor, háború
Rövid széria
Egy kétszemélyes vanship-csapat – két árván maradt gyerek – küzdelme egy háborúban álló világban azért, hogy véghez vigyék azt, ami szüleiknek nem sikerült. (Vanship –  kisrepülőgépezet)

 

Cím: Byousoku 5 Centimeter / 5cm/s
Műfaj: szerelem, dráma, gyermekkor, életképek
Movie
Három, összefüggő rövid történet a gyermekkori szerelemről és későbbi következményeiről, valami iszonyatosan művészi módon megvalósítva. Grafikában és zenében is jeles, a történetről nem is beszélve.

Folytassátok a láncot kommentben, hogy legyen mindenkinek mit nézni! ^^

21 hozzászólás “Te milyen animét ajánlanál?”

 1. Cím: Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi Shiranai
  Műfaj: Dráma, misztikus, romantikus, slice of life, tragédia
  Rövid széria
  Tömören nem is tudnám elmondani, hogy miről szól. Aki szereti az aranyos mégis szomorú történeteket, nézze meg! ^^

 2. Cím: Kuroshitsuji
  Műfaj: fantasy, humor, bishounen,
  Rövid széria
  Röviden kb. arról szól hogy van egy gróf, aki egy „kisfiú”, és ő a halálakor köt egy alkut egy démonnal, és amikor visszatér az életbe a fiú, a démon a komornyikja lesz. Nagyon szuper anime, viktoriánus kori elemekkel, amit én pl nagyon szeretek *-* Csak ajánlani tudom!

 3. Cím: Sayonara Zetsubou Sensei
  Műfaj: humor, társadalomkritika, iskolai élet
  Rövid széria
  Vetítsd le az élet összes problémáját egy osztályra és a hozzá tartozó osztályfőnökre, aztán figyeld meg, mi történik velük… Rengeteg beteg filozófia, még több humor és nagyon laza grafikai megoldások. Erről nem lehet sokat beszélni, egyszerűen látnod kell :D

 4. Cím: Casshern Sins
  Műfaj: filozofikus, dráma, akció, mecha, kaland
  24 rész
  Egy amnéziás cyborg srácról szól, akiről már az elején kiderül, hogy a világot ahogy addig ismerték, ő indította pusztulásnak. Hogy kiderül -e hogyan és miért, azt csak ő derítheti ki. Egyébként hozzá kell tenni, hogy az egyedi animációs stílus, bár az elején szokatlan, de dob a hangulathoz.
  http://myanimelist.net/anime/4981/Casshern_Sins

 5. Cím: Hana saku iroha
  Műfaj: Iskolai élet, kaland, vígjáték, dráma
  Rövid széria
  Egy lány van a középpontban, akinek az anyja megszökik újdonsült párjával. Persze a lányt nem viszik magukkal. Ő az nagyanyjához kerül, aki egy szálloda vezetője. Azt mutatja be az anime, hogy hogyan kezd el a lány dolgozni, beilleszkedni ebbe a helyzetbe. Eléggé szórakoztató végig nézni, tökéletes anime a szürke hétköznapok elkerüléséhez, ugyan akkor tanulságos is :)


 6. Kyubey:

  Cím: Puella Magi Madoka Magica
  Műfaj: dráma, fantasy, magical girl, iskolai élet ..stb.
  Rövid széria
  “boku to keiyaku shite, mahou shoujo ni natte yo”

  Szerintem ennek még jobban utána fogok nézni, így hirtelen kiguglizva nem tűnik rossznak :)

 7. Cím: Steins;Gate
  Műfaj: időutazás, kaland, sci-fi, thriller
  24 rész
  Az eddigi legjobb megközelítése az időutazós témának szerény véleményem szerint. A szereplők szerethetőek, és a történet kellőképpen fenntartja a figyelmet, és aki elég kocka, az számtalan utalást fellelhet a részek alatt. Igazi gyöngyszem.
  http://myanimelist.net/anime/9253/Steins;Gate

  Cím: Mushishi
  Műfaj: kaland, természetfeletti, rejtély(es?)
  24 rész
  Nagyon egyedi darab, azoknak ajánlott akik szeretik a lassabb animéket. A sorozat epizodikus, tehát a részeknek sok köze nincs egymáshoz, kivéve egy-egy visszautalást a múltba. Nagyvonalakban a középkori japánban (vagy ahhoz nagyon hasonló) helyszínen találjuk magunkat, ahol a mushik olyan természetfeletti lények, melyek az emberek mindennapjait tudtuk nélkül befolyásolják. Csak kivételes emberek látják eme csodás lényeket (mushishik), így főhősünk Ginko is, aki a világot járva old meg mushi-okozta rejtélyeket.
  http://myanimelist.net/anime/457/Mushishi

  Cím: Monster
  Műfaj: bűnügyi thriller, dráma, rejtély(es)
  74 rész
  Dr. Tenma generációja egyik legjobb agysebésze. Vallja, hogy minden élet egyenlő fontosságú. Ennek jegyében, amikor elé kerül a döntés, hogy egy fiatal fejlövéssel bevitt fiút, vagy a polgármester életét mentse meg, nem habozik az ifjú Johannt választani. Ahogy telnek az évek, a Johann és a körülötte felbukkanó bizarr gyilkosságok teljesen felforgatják Tenma életét. Vajon valóban minden élet egyenlő fontosságú?
  Ez sem egy gyors anime, azoknak ajánlom, akiknek van türelme összerakni a szálakat ebben csavarokkal és gyanakvással teli zseniális, ám hosszabb hangvételű animében.

 8. Cím: Tiger&Bunny
  Műfaj: Fantasy, Akció
  Rövid széria
  A történet egy olyan világról szól, ahol az ún. NEXT szuperhősök versengenek egymással. Pontot kapnak a különböző bűntények megoldásáért és különböző cégek szponzorálják őket. Ez eddig mind rendben, de egyszer csak megjelenik egy újonc, aki a többiekkel ellentétben nyilvánosságra hozza valódi kilétét, – és nem mellesleg fiatal és helyes – ráadásul ugyanazokkal a képességekkel rendelkezik, mint a főhősünk, sőt, hogy még tovább fokozzuk : Az újonc és a főszereplő egy csapatba kerülnek. Hogy fogják elviselni egymás társaságát? Megbékélnek? Egyiküknek mennie kell?
  Nézd meg és megtudod.x3

 9. Cím: Sket Dance
  Műfaj: vígjáték, romantika, dráma
  Hosszú széria (58- még mindig fut)
  A sztori egy klubról szól, akinek 3 tagja van. Céljuk: segíteni bárkinek, bármiben. Az egész iskola hozzájuk fordul, így sok új szereplő is lesz, mint a romantika mániás mangaka, kétbalkezes tanárnő, feneketlen gyomrú kapitány, és még sorolhatnám. Nagyon szórakoztató, minden megvan benne, ami kell. Humor, egy kis vicces romantika, és a könnyfakasztó múlt.
  Aki az ilyen fajta animéket szereti vagy csak szeretne egy jót nevetni, azoknak ajánlom ^^

 10. Cím: Kami Nomi zo Shiru Sekai
  Műfaj:vígjáték,suli élet,démon
  Hossz:12+a 2.évad ami szintén 12
  Történet:Egy srác aki próbálja megmenteni a lányokat „csábítási” tudásával amit nevetséges helyzetekbe sodorja.
  Annak ajánlom aki szereti a kicsit szerelmes animéket. Szerintem érdemes egy próbát tenni

 11. Cím: Hell Girl
  Műfaj: Horrorisztikus,átgondolandó,misztikus
  Történet: A történet azon alapszik hogy az emberek milyen kegyetlenek és hogy néhány embernek esélye nyílik bosszúra de ezzel a hatalommal mit kezdenek? Ha te ilyen hatalommal rendelkeznél mit tennél vele?DE mielőtt válaszolnál ne feledd ha valakit a pokolra küldesz e pokolban 2 sír ásatík.

 12. Cím: InuYasha
  Műfaj: középkori japán,misztikum,harc,szellemek
  Történet: Kicsikor kedvencem.Régi rajzolású de amikor nagyon nincs kedvem semmit nézni de mégis húzza a gép hogy nézzek ezt mindenképp berakom. Én ezen nőttem fel és klasszikusnak tartom.
  Van 4 movie-ja ha tetszett.

 13. Cím: D-Gray man
  Műfaj: démonok,ördögűzők,misztikus
  Hossz:103.rész(52.részig magyar szinkron)
  Sztori: Egy srác akinek bizonytalan a múltja szembe szál a föld megkövesedettjével az Ezer Éves Gróffal. A fiút Allen Wakernek hívják de Allen nem egyedül harcol. Egy fekete rendnek nevezett csoport segíti és barátai akikkel kalandjai során megismerkedik.

 14. Mimi: D.Gray-man annak idején nagy kedvenc volt nálam, „kár”, hogy egy kicsit túlpörgött a magyar szcéna a témában, a népszerűségi robbanás nem feltétlenül tett jót neki ;)

  Amúgy a mai napig büszke vagyok rá, hogy megvan az összes rész, kész mission impossible volt összevadászni.

 15. Cím: Bakuman
  Műfaj: Dráma, iskolai élet, vígjáték, Slice of life
  Hossz: 2x 25 rész

  Két srác összeállnak, mint mangaka csapat. Az ők nehézségeiket, szórakozásaikat, mutatja be, ahogyan készülődnek a versenyekre, ezzel fokozatosan közelebb kerülve álmaikhoz.

  Ha tetszett az anime, nem kell aggódni, lassan jön ki a 3. évad is :) Érdemes megnézni! ^^

 16. Cím: Ayashi no Ceres
  Műfaj: Dráma, romantikus, horror, kaland, vígjáték, pszichológiai
  Rövid széria

  Egy japán legendát feldolgozó anime, miszerint egy tennyo (angyal) leszállt a földre és miközben fürdött, egy férfi ellopta a ruháját (ami nélkül nem tud visszarepülni a menybe), majd kényszerítette, hogy a felesége legyen. Ők később reinkarnálódtak, majd sikerült újra feltámadniuk leszármazottaikban. Mondani sem kell, nem is lesznek jóban.

  Elég komoly történet ez is, zenei téren nagyon jól össze van rakva. Ami zavarható lehet benne, hogy régebbi anime, ami a grafikán is látszik. De ez megszokható :)

 17. Cím: Usagi drop
  Műfaj: dráma, mindennapi élet

  Daikichi, egy 30 éves egyedülálló férfi, akinek meghal a nagyapja. A temetésen találkozik a nagyapa törvénytelen 6 éves lányával, akiröl senki se akar gondoskodni. Daikichi befogadja a lányt, miatta felborul az élete, a dohányzásrol is leszokik.

  Vicces és érdekes anime, főleg mert Daikichi nem nagyon ért a gyerekneveléshez, Rin pedig kissé koravén, ami érdekes szituáciokhoz vezet. :D

Szólj hozzá!

XHTML: A következő HTML tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>