IRC-s segédlet kezdőknek – avagy, hogyan hozz létre IRC felhasználót Pidgin-ben ;)

Pidgin logoEgyik meet-en felmerült a kérdés, hogy nem igazán tudja mindenki tartani a kapcsolatot a többiekkel, így hosszas gondolkozás után sikerült megegyeznünk az IRC-ben, tekintve, hogy sok előnye van. Egyszerű kezelni, okostelefonon is használható, bár ahhoz természetes más alkalmazás szükséges, erre példának az AndroIRC-t beszéltük, persze sok más megoldást is találtunk. :)

Itt viszont talán az egyik legegyszerűbb IRC (és sok máshoz használható ;) ) kliensről lesz szó, a Pidgin-ről, hogy hogyan hozhatsz benne létre új fiókot, hogy méginkább kényelmessé tegye a beszélgetést. :)

Amennyiben szeretnél a V.A.K. tagjaival beszélgetni, kattints az olvass tovább gombra! ^^

Első lépésként le kellene töltened hozzá az ingyenes programot amit itt meg is találsz. :)

Második lépésként telepítsd, itt nincs semmi különös, csak a szokásos, “következő, következő…” :) Ha túl vagy ezen, pár üdvöző ablak fog fogadni, miszerint nincsen még beállítva fiókod. Célszerű itt a “Hozzáadás…” gombra kattintani. :)

Ezek után válaszd ki protokollként az IRC-t, a többi mezőt pedig töltsd ki a kép alapján. (Nem valami bonyolult, csak figyelj rá, hogy a nickedben ne legyen szóköz vagy ékezet ;)) Jelszót nem kell megadnod, hacsak nem vagy a Rizon.net-en regisztrált tag. :)

Így kell beállítani...

Ha ezekkel megvagy, már használhatod is a rizon.net féle IRC szolgáltatást, azonban még nem csatlakoztál a klub csatornájához. De nyugi, ez sem valami nagy feladat. :)

Fog egy pár fölösleges fület is megnyitni, de azokkal nem kell foglalkozni, szerintem be is zárhatod őket. :)

Így csatlakozz

Szóval a “Társalgás” pontnál a “Csatlakozás csevegéshez…” lehetőséget kell választani. Ismét egy ablak fog előugrani, ahol a “Csatorna” mezőbe a “#vacianimeklub” (NE felejtsd az elejéről a kettőskeresztet!) szöveget kell beírni és már beszélgethetsz is a többiekkel. :) (Mint legújabb fül, utolsóként is fog megjelenni a listában. (Eltartott pár másodpercig mire megtaláltam a többi mellett. :D)

Nem mellékesen, külön külön is ráírhatsz a tagokra, ha a partnerlistában jobb egérgombbal az illető nevére kattintasz és ott az „Azonnali üzenetre”. :)


Ha valamit esetleg nem sikerült használhatóan elmagyaráznom, vagy esetleg kimaradt, nyugodtan hagyj egy kommentet, szívesen segítünk. ;)

Szólj hozzá!

XHTML: A következő HTML tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>