Szupercella

Szupercella

Úgy gondoltam, hogy a sok anime, meg minden hasonló butaság mellet jó lenne, ha egy kicsit olvasnánk a minket körül vevő időjárási jelenségekről…Na jó, nem, mégsem. Ezt a feladatot inkább a hozzáértőkre bíznám, szóval ha ez a téma érdekel nézz el ide.

Viszont ha jobban utána nézünk, találhatunk egy hasonló nevű Japán pop bandát, ami érdekes lehet a számunkra, ez lenne a Supercell. :)

Ha érdekel, hogy hogyan jutott és hova ez az együttes, akkor kattints a “részletek” gombra! ^^

 

Első körben egy számot szeretnék tőlük mutatni, hogy kellemesebbé tehessem az olvasást. ;)

 

Szóval Supercell. :)

Az együttes maga 2007-ben kezte el pályafutását, amikor Ryo, a vezető és egyben zeneszerző elsőször töltötte fel számukat a Nico Nico Douga videómegosztó oldalra. Azóta már 11 állandó tagja van a csapatnak, amiből Ryo kivételével az összes többi tag az illusztrációkkal, animációkkal és egyéb képi elemmel foglalkozik. Egyik tag sem rendelkezik kifejezetten zenei előképzettséggel, hacsak nem számoljuk a virtuális énekesüket, a vocaloid egyik énekszintetizátorát, Hatsune Miku-t.

A programmal rengeteg ismertebb Miku számot készítettek, ilyen például a “Love is War”, a “Word is mine” vagy a “Heart breaker”.

Az első ismertebb számuk a “Melt” volt, ezt töltötték fel először a Nico Nico Douga-ra, az utolsó pedig a “Hajimete no Koi ga Owaru Toki” című zenéjük volt. Utóbbiról érdemes tudni, hogy az 3 napig volt első helyezett a videómegosztó oldalon és több mint egy millió alkalommal nézték meg.

 

Első albumukat függetlenül adták ki a 2008 augusztusában rendezett comiket 74-en, ”Supercell” címmel (comiket-et leginkább az itteni conokhoz tudnám hasonlítani, a “Comic Market” szó lerövidítése).

Ugyan ezt az albumot DVD-vel és pár új számmal 2009 márciusában adták ki, a Sony Music Entertainment Japan Inc. segítségével. Ezzel az albummal ismét jó helyezéseket értek el, a Japán szórakoztató ipari vállalat, az Oricon hivatalos listáján az egyik héten sikerült a 4. helyezetet elérniük. Arany lemezt is kaptak érte, egy év alatt sikerült több mint 100.000 példányt eladniuk.

Ezek után első kislemezüket 2009 augusztusában adták ki, ez volt a “Kimi no Shiranai Monogatari”. Ezekhez a számokhoz már Yanagi Nagi adta a hangot, vagy más néven Gazelle.

Ezen az albumon található meg a Bakemonogatari című anime endingje, ami az album névadó zenéje is. Nem mellékesen egy hét alatt 30.000 példányt tudtak eladni belőle és ezért is aranylemezt kaptak.
2011-ben adták ki a “Today Is A Beautiful Day” című albumukat, ezen található a legtöbb, animékhez is kacsolódó számuk (…és néhány kedvenc számom is, bár eddig nincs sok amit nem szeretnék tőlük. ;))

Ezért szintén aranylemezt kaptak, mert melyikért nem ;)

Az egyik kedvencem erről az albumról:

Nem olyan idős bandáról van szó, de mégis rengeteg animéhez és még visual novelhez fűződik a nevük. Ilyen például a Naruto Shippuden, aminek az egyik endingjét is ők készítették, az “Utaka Hanabi-t”. A Guilty Crown-ból ismert “Egoist” nevű kitalált együttesnek a dalait is ők készítették, ahogyan az első openinget és endinget is.

Egyéb érdekesség még, hogy “Black★Rock Shooter” karakterét és történetét az egyik tag, Huke találta ki, amihez végül zenét is írtak, és abból készült az anime OVA-ja és sorozata is. Ő készítette a “Steins;gate”, és a “Metal Gear Solid” némelyik évadjának karakterterveit is. (Az ő munkái megtekinthetők itt.)

Másik tag, RedJuice nevéhez a Guilty Grown karakter design-ja fűződik. (Természetesen neki is van deviantArt-ja, ami ezen a címen érhető el: http://redjuice999.deviantart.com/ )

Szerintem érdemes megnézni ezeket az oldalakat^^

 

Egy kép Redjuice-tól:

Guilty Crown

A bandának harmadik nevezetesebb tagja, Shirow Miwa a “Dogs”, illetve a “Black mind” című manga készítője is.

A „Dogs” című manga két főszereplője:

Dogs

Kik a tagjai?

 • Ryo (zene, szöveg)
 • Shirow Miwa (illusztráció)
 • Huke (illusztráció)
 • Redjuice (illusztráció)
 • Suga (illusztráció)
 • Maque (illusztráció és animáció)
 • Yoshiki Usa (design)
 • Heihachiro (support in illustration és fényképezés)
 • Guitar / Gita (support in illustration)
 • Crow (Támogatás)
 • Golv (Támogatás)

Ezek egy két nevet leszámítva mind művész nevek, ezért nem nagyon lehet találni róluk túl sok információt. Vagy csak én voltam ügyetlen. :D

Milyen animékben/ visual novel-ekben hallhatóak a zenéik? (Utána zárójelben a szám címe van írva ;) )

 • Naruto- Shippuden ending (Utakata Hanabi)
 • Bakemonogatari ending (Kimi no Shiranai Monogatari)
 • Cencoroll című animében hallható számuk a “Love & roll” és OST-okat is készítettek hozzá.
 • Shakugan no shana Final opening (Light my Fire)
 • Guilty Crown opening-je és endingje (My dearest és Departures) és az animében szereplő együttes, az “Egoist” számait is ők készítették.
 • Black★Rock Shooter ending (Braveheart) és OST-ok
 • Nisemonogatari ending (Naisho no Hanashi)

Ez pedig a visual novel:

 • Mahotsukai no Yoru ending (Hoshi ga Matataku Konna Yoru ni)
És búcsúzóul még egy szám :)

Nagyjából ez volna a Supercell. Remélem, nem untattalak halálra! ;)
De ha mégis, vagy ha nem is annyira, csak kevésbé, akkor hagyhatnál egy kommentet, hogy hogy tetszett, vagy hogy nem a cikk. ;) Ne félj, nem harapunk. ;)

7 hozzászólás “Szupercella”

 1. Nos ~~ első kommant muhahaa~~~ x3
  Én érdekesnek találtam a cikket ,és egyben bővítette a tudásomat is.
  Jól összeszedted a fontos dolgokat, kitértél az érdekes részekre, tényekkel támasztottad alá a leírtakat, és saját véleményt is írtál, illetve videót linkeltél~
  az jó volt ,hogy külön odafigyeltél arra ,hogy DA-os linkeket is beletegyél ~
  és a kezdés vicces volt..x3
  Szóval minden tiszteletem *w*

 2. Ügyesen meg lett oldva ez a cikk, én meg azóta is Supercell-t hallgatok, körülbelül :)

  Hihetetlen amúgy, hogy mennyire sokoldalú tud lenni ez a banda, aki nem hiszi, az járjon utána három számnak: Fukushuu, Feel So Good, Love & Roll – három teljesen eltérő karakterű zene egy lemezen. Ezt így szeretem.

Szólj hozzá!

XHTML: A következő HTML tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>