Földrengés és szökőár Japánban: imádkozunk értetek!

Földrengés és szökőár Japánban. Kép: REUTERS/Yomiuri, a www.alertnet.org oldalról

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül a Japánban történő, roppant súlyosságú események mellett. Mint azt már bizonyára Ti is tudjátok, Japánt igen komoly (a legutóbbi adatok szerint Richter-skála szerinti 9-es erősségű) földrengés rázta meg, amit szökőár követett. Emellett a fukushimai atomerőmű is elég veszélyes helyzetbe került. Olyan jellegű információt is találtam, amely szerint az érintett szigetek valamennyivel több, mint 2 méterrel mozdultak arrébb a bolygó többi részéhez képest… Naoto Kan miniszterelnök szerint a második világháború óta nem érte akkora katasztrófa az országot, mint most.

Azoknak, akik aggódnak a Váccal baráti kapcsolatot ápoló Yurihonjo városa miatt, jegyezném meg, hogy a Váci Napló információi szerint nagyjából épségben átvészelték a helyzetet, bár a 20 órás áramszünet és a rossz időjárási körülmények miatt egyáltalán nem lennék a helyükben. Yurihonjoban csak kisebb káresetek történtek, nem dőltek össze épületek és nem halt meg senki. Remélhetőleg hamarosan részletesebb helyzetjelentést is kapunk.

Nyilván elég sokakban közülünk felmerül, hogy valamilyen módon segíteni kellene. Akinek van lehetősége rá, az a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül tud pénzadományokat juttatni az ottani rászorulóknak. Ezt a következő számlaszámon lehet megtenni: (OTP) 11705008-20464565 – „Japán földrengés és cunami 2011” megjelöléssel. Online is lehet adakozni itt.

 

Szólj hozzá!

XHTML: A következő HTML tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>