A Törptárna mélyén :)

Érdekes meetünk volt 5.-én, pénteken. A váci Fehér Galamb egyik „új” üzletébe, a Törptárnába látogattunk nyolcan-kilencen. A boltba való első belépéskor személy szerint én egy kicsit megszeppentem, ugyanis a legszembeötlőbb dolog a rengeteg World of Warcraft-os csecsebecse volt. A Szikora Balázs vezette Törptárna elsősorban a szerepjátékok világára épül, de a kártyás, könyves, táblás társasjátékokon kívül rengeteg egyéb érdekes és/vagy vicces termék is megtalálható.


Némi akklimatizálódás után volt néhány tárgy, ami felkeltette az érdeklődésünket, és Balázs készségesen megmutogatta a bólogatós figurákat (a Fűrész főgonosza elég abszurd látvány a hatalmas billegő fejével), a miniatűr, lufifejű Palpatine szenátort, a Győzikés kártyát, a sárkányokat (főőőőleg a sárkányokat… :D), és a különleges dobókockákat. Remélem, nemcsak nekem volt megdöbbentő információ, hogy a – még újnak számító – wowos kártyás szerepjátékhoz beszerezhető akár olyan kártyalap is, ami darabja 60 000 (!!!) forintot ér… Megismerhettünk egy állítólag olasz származású plüssjátékot, a Domót is, ami ránézésre gyanúsan japán „találmánynak” tűnik. Ez ugyan a Törptárnában nem része az állandó kínálatnak, de a Holdfény nevezetű pesti üzletben beszerezhető. A termékek között jónéhány (bár, mint kiderült, nem mindig elegendő :D) Twilight-hoz kapcsolódó apróságot is megtalálhatnak a rajongók, többek közt esernyőt, nyakláncokat vagy táskát.

A meeten megkezdett társasozást rendszeres, szervezett programok keretében is folytatni lehet, például november 12-én este 7-től, amikor a boltban háromféle játékot lehet majd nagyobb társaságban kipróbálni. A Váci Anime Klub tagjainak egyébként is érdemes körülnézniük: nekünk minden termékből 5% kedvezmény jár. :) (Kivéve a Győzikés UNO-szerű kártyajátékot, azt 600 Ft helyett 500-ért ajánlotta nekünk újdonsült barátunk. ;D)

Azért nem elégedtünk meg egy kis játékkal és shoppingolással, egy rövid pékséges és gyrosos kitérő után letelepedtünk a Posta-parkban, és Anikótól meg Scortól megtudhattuk, mi az a geocaching. (Dióhéjban, hozzám hasonló kezdőknek: a föld sok-sok pontján elrejtenek ilyen pici ládákat, benne papírcetlivel, a rejtekhelyek GPS-koordinátáit pedig feltöltik netre. Egy GPS segítségével ezek bemérhetők, megtalálhatók, és az ügyes felfedezők felírhatják nevüket a cetlire. Kirándulásnak szerintem tökéletes. :D) A parkban azért bolyongtunk egy picit, mire előkerült az öntözőberendezésnek álcázott (!) pezsgőtablettás doboz, de a külső szemlélődők is garantáltan olyan jól szórakozhattak rajtunk, mint mi, keresés közben. A vasútállomás felé félúton aztán kisütöttük, hogy milyen rég voltunk a Csokizóban, így oda is benéztünk, egy rögtönzött forrócsokiivós-kreatívkörmegbeszélős melegedésre.

Összességében egész termékeny napot zártunk a fél 11-es vonat érkezéséig. :D Felderítettük a Törptárnát, megtaláltunk egy elrejtett „kincset” a parkban, és még egy finom forrócsoki is belefért. ^^ (Ja, és kaptam 4 meg 12 oldalú, lila „dobókockát!!! XD)

6 hozzászólás “A Törptárna mélyén :)”

Szólj hozzá!

XHTML: A következő HTML tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>