AniNite beszámoló Nanoushka-tól

Scor: Pár hete, amikor megkértek, hogy tegyem ki az AniNite-ról szóló felhívást, kaptam egy ígéretet arra, hogy amint vége a találkozónak, kapunk egy képes beszámolót is. Mostanra jutottam el odáig, hogy ezt végre feltölthessem ide :) Fogadjátok szeretettel Nanoushka-tól.

Pénteken délután mentünk ki édesanyámmal busszal. Ez jelentett egy jó három órás utat. Másnap reggel izgalommal tele ébredtem. Mégis milyen lesz? Kik lesznek ott? Mekkora a hely? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel indultam útra. Odafele utamon sikerült a legelső képet elsütnöm 2 napos ott tartózkodásom alatt. A buszra várva észre vettem, hogy a buszmegállóban lévő kis tekerős automatákból lehet kiszedni Narutos bizéket. :)

Naruto-s apróságok

Mikor odaérkeztem, eddig soha nem látott élményben volt részem – hatalmas tömött sorokban álltak sorban az emberek, hogy bejuthassanak. A rendezvény egy iskolaépületben került megrendezésre, így viszonylag nagy teret biztosított a résztvevők számára. A bejutás egyszerűen s gyorsan ment. Mikor bejutottam, találkoztam Floriannal, aki szívélyesen elmagyarázta nekem, hogy mit hol találok, illetve ha baj van, akkor őt hol találom meg. Miután túléltem az útbaigazítást, útnak indultam. Közben milliónyi és milliónyi képet csináltam.

Első utam a bazárok fele vitt el. Ott minden félét találtam. Több bolt is volt, volt olyan, amelynek egyik részében olyan zenei csodákat lehetett kapni, mint például Girugämesh, Lar’c~En~Ciel valamint Antic Cafe live DVD-ket, az LM.C gimmical impactját, a Wonderful Wonderholicot, a girugämesh NOW cédéjét, illetve több heidi. és Dir en Grey cédét. És ez csak a sűrűje. Én ezáltal boldog tulajdonosa lettem az LM.C WonderfulWonderholic-jának, a Girugämesh CRAZYCRAZYCRAZY live DVD-jének, valamint a Dir en Grey Agitated Screams of Maggots kislemezének.

A további pultoknál számtalan animés/mangás kiegészítőt, tárgyat, mütyürt lehetett vásárolni, többek között K-ON!-os órát, egéralátéteket, figurákat, tollakat, sőt vonalzót és ceruzakészletet is. Az ilyen „késztermékek” skálája mellett szerepet kapott pár házi készítésű csoda is, például az Oh La La bolt termékei, és egy nagyon aranyos lány kézzel készült kiegészítői.

Az Oh La La termékei.
Az Oh La La termékei.
Oh La La által készített ruha
Az Oh La La által készített ruha, ami nekem baromira tetszik. Szívem szerint elvittem volna.
A fentebb említett lány
a fentebb említett lány, aki külön kiemelte, hogy ő, egyedül csinálta az összes termékét. Őszintén? Megérte.

És íme néhány kép a többi boltról.

Boltok

Boltok

Boltok

K-On óra
És az a bizonyos K-ON! óra, amit szívesen megtalálnék a karácsonyfa alatt :)

Ezek után ténylegesen utamra indultam. Útközben találtam pár egészen meghökkentő figurát is, mint például azt a két hölgyeményt, akik úgy gondolták, vicces lesz Disney-hercegnőket cosplayelni. Jázmin hercegnő az Aladdinból, illetve Belle a Szépség és a Szörnyetegből:

Disney cp-sek

Disney cp-sek

Utamat folytatva betévedtem egy olyan terembe, ahol két fiatal lány rajzait lehetett látni egy hatalmas paravánra kiállítva.

Rajzok

Rajzok

Rajzok

A cosplayerek színes skáláján nem csak a mesebeli karakterek voltak előkelő helyen – meglepődve nyugtáztam, hogy a japán streetfashion is kezd utat törni magának.

SiSen-féle stílusban
SiSen-féle stílusban
A közkedvenc ex-AnCafe gitáros, Bou stílusában
A közkedvenc ex-AnCafe gitáros, Bou stílusában

Amin viszont kellemesen csalódtam, az egy Könnyező Angyal volt. A Könnyező angyal definícióját megtaláljátok a guglin a következő kifejezés beírásával : „doctor who weeping angel”

Könnyező angyal

Ami viszont őszinte megdöbbenést váltott ki belőlem, hogy nagyon sok emberen volt LM.C-s póló, amit minden bizonnyal a koncerten vettek. Amikor azt mondom, hogy nagyon sok, azt szó szerint értem.

A fiúk körében is kezd elterjedni a streetfashion, például ezen az úriemberen:

Streetfashion

A rendezvényen összefutottam Yuriko-val, a cosplay.hu egyik szerkesztőjével, aki kirinnek öltözve botránkoztatta a jónépeket.

Yuriko

Yuriko ezek után összeállt pár kép erejéig magával az ördöggel:

Yuriko és az ördög

Remélem, elnyerte a tetszéseteket, és jövőre több hazánkbeli vendéget fogadhat az AniNite :)

nanoushka.

3 hozzászólás “AniNite beszámoló Nanoushka-tól”

Szólj hozzá!

XHTML: A következő HTML tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>