Negyedik verzió – technikai részletek

Elég sok (valamennyivel több, mint másfél hónapnyi) fejlesztéssel lassan-lassan használható állapotba került a klub weboldalának új változata, ami a klub történetében a negyedik verziónak tudható be (ebből az első volt a Dávid-féle saját, a másodikat és a harmadikat pedig már én indítottam el Joomla alapokon – a második volt a fehér alapú, a harmadik pedig az, amit most cseréltem le).
Először is, aki szeretné, hogy egy kép megjelenjen a fent futó vetítésben, vágja a képet 940 x 270 pixel méretűre és JPG formátumban küldje el nekem, hogy fel tudjam tölteni – előre is köszönöm szépen :)
A weboldalról annyit, hogy átálltunk a Joomláról (melyet pont nemrég törtek fel megint) a klub igényeinek jobban megfelelő, könnyebben karbantartható WordPress-re, méghozzá annak is az új, 3.0-ás változatára. Az a sablon, amit most láttok, nem más, mint a Mystique. Ezen felül jópár bővítményt dobtam bele a WP-be, hogy okosabb legyen, például:

  • Akismet azért, hogy ne legyünk szétspammelve,
  • FancyBox for WordPress, hogy a képek szépen jelenjenek meg,
  • Shashin – ez az a varázseszköz, amivel bármilyen Picasa galériát meg tudunk jeleníteni,
  • ShowTime Slideshow – ez fut felül. Picasa galériából csinál csini Flash animációt, pont jó egy header-nek,
  • NextGEN + NextGEN Smooth Galery kombó a ShowTime helyett
  • SimplePie Core + SimplePie for WordPress – ez a két bővítmény tudja megoldani azt, hogy a hírek között számos nagyobb weboldal híreit meg tudjuk jeleníteni. (Kicsit kockábbaknak: pl. az AnimeAddicts feedje annyira szét van hullva, hogy még a FeedBurner-en átkötve se lehet vele mit kezdeni, hogyha nem szeded szét és rakod össze újra. Pont ezt csinálja a SimplePie és még cache-el is, hogy gyorsabb legyen a dolog.)
  • W3 Total Cache – ez azért kell, mert a WordPress alapból nem túl lassú (hozzánk képest), de azért ennyi plugin meg mindenféle vacak eléggé meg tudja fogni. Ezzel elvileg a mienknél sokkal nagyobb weboldalak teljesítményigényét is ki lehet elégíteni.

Őszintén remélem, hogy minden látogatónak tetszik az új oldalunk. A közeljövőben szeretnék egy nagyobb körű linkcserét elindítani, amiről egy későbbi bejegyzésben írok majd.

szerk.: Most már élesben fut az oldal. Jó szórakozást! A korábbi változatot a http://vacianimeklub.hu/archiv/v3 címen érhetitek el.

szerk. 2: Le kellett cserélnem a felső slideshow-ot valami emberibbre (lásd: Flash fölé áttetsző PNG-t pozícionálni eléggé vicces, kicsit olyan „hol volt, hol nem volt…” kategória). Most NextGen + NextGen Smooth Galery kombó oldotta meg a problémát, így kikerültem a Flash-t és simán be lehetett igazítani a z-index-et. :)

Szólj hozzá!

XHTML: A következő HTML tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>